Seks na dopustu – 2. del

Zelo pomemben dejavnik za dober dopustniški seks so pričakovanja o tem, kako naj bi oziroma bo izgledal sam dopustniški seks (in tudi dopust kot tak). Seveda so pomembna pričakovanja obeh partnerjev. Takrat ko so pričakovanja usklajena oziroma kompatibilna, je navadno tudi seks super. Do problema pride, ko pričakovanja niso usklajena. Predstavljajte si situacijo, ko ima en izmed partnerjev (ne glede na spol) pričakovanja, da bo na dopustu predvsem užival v dobri knjigi ali igranju tenisa, drugi pa v pogostih in različnih spolnih odnosih s svojim partnerjem. V tej situaciji so zapleti in nezadovoljstvo na eni ali obeh straneh neizbežni. Pri prvemu bodo misli stalno skoncentrirane na knjigo ali tenis, pri drugem pa na seks. Od njunega odnosa je sicer odvisno ali se bosta o tem tudi kaj pogovorila ali pa bosta le težila vsak k svojemu in pričakovala, da ima tudi drugi podobna pričakovanja in da tako in tako eden drugega tako dobro poznata, da točno vesta, kaj si drugi želi. Na žalost navadno ni tako. Še posebno, če ste bolj na začetku zveze ali pa ste se v zvezo že zelo odtujili od partnerja. Posledica so slaba volja, kreganje ali igranje užaljenosti in odmikanje eden od drugega.

Verjetno se sprašujete, kaj narediti. Po mojem mnenju se je treba pogovoriti in dogovoriti že pred ali pa takoj na začetku dopusta. Ravno tako kot ste se pogovorili npr. o tem kakšno hrano, obleke, športne pripomočke boste s sabo odnesli na dopust, tako se pogovorite o seksu. Vsak naj pove, kaj, kako in koliko si želi. Možno je, da boste ugotovili, da so pričakovanja različna. Nič hudega, ne obupajte takoj, začnite se o tem pogovarjati. Zagotovo se bo treba tudi »pogajati« in skleniti določene kompromise. Včasih pa še to ne. Lahko boste celo ugotovili, da imate zelo podobna pričakovanja ampak niste imeli poguma, da bi jih ubesedili. To bi bila precej velika škoda, da bi dva, ker nista skomunicirala, bila brez nečesa, kar si oba (zelo) želita. Še več, lahko bi bila oba razočarana eden nad drugim, ker drugi ne zna brati misli in želja drugega. Torej, ubesedite svoje želje!

Mogoče se bo oglasil kakšen »romantik«, ki bo vprašal, kje je pa spontanost pri seksu (ki je načeloma tudi do določene mere pomembna), če se o vsem pogovorimo. Osebno mislim, da je škoda staviti na karto spontanosti pri seksu in potem le enkrat odlično spontano seksati na celem dopustu, vmes pa biti slabe volje in nezadovoljen. Pa ne pozabite na še nekaj, samo spontanost lahko v veliki meri vpeljete tudi, če se o seksu in pričakovanjih pogovorite s svojim partnerjem …

Leave a Reply