Fizične osebe

“Zame je bil obisk pri tebi nekaj podobnega kot obisk pri dobrem učitelju.

Pomagal si mi da hitreje zberem informacije iz svoje podzavesti, popeljal si me mimo stranpoti in mi pomagal narediti tisto, za kar bi sama potrebovala mesece ali celo leto.

Zaradi nastale spremembe v mojem življenju so se pojavili strahovi, ki si mi jih pomagal razumeti, da jih lažje premagam. Nadaljevala sem s skupino in dobila nova znanja,spoznala kako se drugi spopadajo s podobnimi težavami, sočustvovala in bila deležna sočutja, te neke posebne topline, ki se razvije med nami, ker vsak v sebi nosi neko bolečino in smo skupaj s tabo Sandi bili  ‘tim’.

Hvala ti. ”

Udeleženka, 44

 

“Priznam, da sem na prvo srečanje prišla s cmokom v grlu, saj sem imela glede terapije v skupini kar nekaj pomislekov, še zlasti glede zaupanja. Že prvi večer je sledilo presenečenje, vsi člani smo se odprli in razgalili naše probleme. Pomisleki so se razblinili in na drugo srečanje sem odšla z velikim veseljem in s pričakovanji, da razrešim kakšno svojo težavo. Način dela mi je zelo ustrezal; stokovno vodenje, ki mu sledi feedback članov skupine. In njihova mnenja, opažanja in pripombe so zares dragocene, tudi takrat, ko se z njimi ne strinjaš povsem. Skupina mi je na eni strani nudila varnost in mi dala občutek pripadnosti in sprejetosti, po drugi strani pa mi je omogočila duhovno rast in mi pomagala, da sem se lažje spopadla z nekaterimi svojimi problemi. Med člani se stkejo neke nevidne vezi, ki dajejo skupini svoj čar in iz katerih vsak posameznik črpa moč in energijo. Četrtkovi večeri so tako postali nekaj lepega, nekaj, kar sem nestrpno pričakovala in nekaj, kar bom zelo pogrešala.

In še nekaj besed o tebi kot terapevtu… Za tvojo skupino sem se odločila, ker nisi le TA-jevec, ampak tudi psiholog. Tvoj stil vodenja naših srečanj mi je bil zelo všeč. Lastnosti, ki te po mojem mnenju še posebej odlikujejo (če izpostavim le nekatere): strokoven, korekten, pronicljiv, strog in nepopustljiv, ko začutiš, da se druga stran izmika resnici in veš, da jo le-ta lahko pripelje do odrešitve, vendar dovolj senzibilen, da veš, kdaj je potrebno odnehati in s terapijo nadaljevati prihodnjič. Znaš biti tudi dovolj potrpežljiv, da daš človeku svoj čas, da se lahko varno odpira tudi bolj počasi, kadar to potrebuje. Nepogrešljiva začimba je tudi tvoj smisel za humor in slikovite metafore.

Hvala ti in hvala skupini.”

Udeleženka, 43

 

“Delo v skupini je bilo zame zelo zanimiva izkušnja. Kot so se drugi lahko učili iz tvojega/ih primera/ov, tako si se ti lahko učil od drugih. Všeč mi je dejstvo, da v skupini deliš neko izkušnjo oz. težavo, ki te pesti, vendar s pomočjo Sandija dobiš povratno informacijo s katero svojo težavo oz . problem uvidiš v drugi luči ali iz drugega zornega kota. Morda celo neki vzorec, ki ga ponavljaš in ni učinkovit najprej prepoznaš in poskusiš nadomestiti z kakšnim drugačnim, ustreznejšim načinom reagiranja. Tudi podpora, ki ti jo nudijo člani, ki hodijo na skupino je bila dobrodošla. Sandi zna v skupini ustvariti prijetno vzdušje, domačnost in občutek zaupanja, hkrati pa je še vedno strokoven. Iskreno hvala!”

Udeleženka, 36

 

“V Sandijevi terapevtski skupini sem spoznala zanimive ljudi in njihove zgodbe so bile vsakič tudi del mojih. Sandi mi je s svojim blagim, a hkrati odločnim načinom pomagal, da sem ob rahlem premiku pogleda na problem ugledala nove rešitve. Ali se preprosto prenehala ukvarjati z njimi (problemi).

Obiskovanje terapevtske skupine ima lahko samo dva učinka. Ali ostanemo na istem (kar se meni ni zgodilo), ali pa smo bogatejši, lahkotnejši, bolj veseli in sproščeni.

Sandi mi je kot terapevt najbolj všeč zato, ker v trenutku, ko bi se najraje skrila in iskala nove izgovore, zakaj ne morem, ne pusti pobega in jasno pokaže, da je tisti “ne morem” zgolj “nočem”, s katerim moram opraviti.” 

Udeleženka, 47

 

“Skupinsko terapijo sem si predstavljala v zelo resni obliki, vendar sem bila že po drugem obisku presenečena in navdušena nad sproščenostjo, ob primernem trenutku tudi zabavno skupino. Skupinska terapija me je spodbudila k razmišljanju o spreminjanju navad, za kar bi sama potrebovala veliko več časa. Že po nekaj terapijah sem ugotovila, da sem postala osebnostno močnejša. Prav tako ima skupina neko posebno energijo, kjer se lahko pokažejo tvoja čustva v nekoliko drugačni obliki, kot bi se morda pri individualni terapiji. S tem, ko sem prisluhnila opisovanju težav soudeležencev in strokovnim usmeritvam terapevta, sem ugotovila, da se z nekaterimi zelo podobnimi oviralnimi vedenjskimi vzorci soočam tudi sama. S pomočjo trimesečne skupinske terapije sem naredila korak k lepšemu in kvalitetnejšemu življenju.

Hvala skupina in hvala Sandi! 

Lepo se imejte, “

Udeleženka, 35

 

“Obiskovanje skupine mi je zelo pomagalo pri soočanju s svojimi težavami. Veliko mi pomeni, če lahko stvari povem naglas, namesto da premišljujem o tem na samem, in v skupini je bilo to mogoče narediti. Videl sem, da nisem sam, da tudi drugi razumejo in doživljajo podobne stvari kot jaz, in predvsem da so zadeve rešljive. Precej bremena odpade, ko slišiš mnenje tistih, ki so te poslušali, Sandijevo usmerjanje med pogovorom pa te napoti na pot proti rešitvi – ki pa jo prehodiš sam, kakor si si vedno želel, pa nisi verjel da je možno…”

Udeleženec, 30

 

“Od skupine sem pridobil kar nekaj stvari:

- občutek, da me ljudje sprejemajo in ne sovražijo;

- to, da sem bil lahko na skupini iskren;

- veselo popestritev četrtkovega večera;

- da sem se uspešno navadil na novo skupino ljudi.”

Udeleženec, 27

 

“Sandi zna nekatere stvari lepo prikazati. Zna prikazati stvari take kot so, velikokrat so take kot nočemo da so. Zato jih ignoriramo, Sandi zna prikazati to tko da sam ugotoviš in začneš malce drugače razmišljat o stvareh. Prav tako zna predlagati orodja in tehnike, ki ti pomagajo pri procesu izboljšanja samega sebe. Skupina pa da kak predlog in mnenje o tvoji tematiki, tako da dobiš več različnih mnenj in nasvetov + enega strokovnega.”

Udeleženec, 31

 

“SKUPINA

-me je naučila tega, da vedno, ko se znajdem v situaciji, ko mislim, da si ne morem več sama pomagati, obstaja nekdo, ki mi bo pripravljen pomagati pri “iskanju poti iz začaranega gozda”,
-zaradi nje četrtek ni bil samo še en dan v tednu,
-na skupini sem spoznala, da je zelo dobro delovala po principu vsi drugačni, vsi enotni v težavah,
-neopisljivo dober občutek, ko veš, da v težavah nisi več sam,
-ker sem dobila goro pozitivnih nasvetov, ki jih bom z veseljem uporabila za lažjo pot skozi življenje,
-mi je dovolila biti to, kar sem, dovolila mi je BITI JAZ.”

Udeleženka, 26